Szakkollégiumi Együttműködési Fórum
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen jártak az NKE szakkollégistái

 

2018. január 27. és február 4. között egyetemünk összesen 28 szakkollégista hallgatóját, köztük a tehetséggondozó szervezetek vezetőit látta vendégül mindhárom karán a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a Makovecz Program keretében. A hallgatói csoportot Dr. Németh András őrnagy, egyetemi docens, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke vezette. A program első felében hallgatóink a színes kulturális programok mellett a Kolozsvári és Csíkszeredai Kar oktatói által megtartott vezető- és képességfejlesztő tréningeken, kutatás-módszertani szemináriumokon, önismereti és csoportkohéziót erősítő foglalkozásokon is részt vehettek. A kolozsvári tartózkodás alatt a szakkollégiumi vezetők egyeztetést folytattak a vendéglátó intézmény tudományos rektorhelyettesével, Dr. Balogh Adalbert professzorral, melynek során több ígéretes javaslat is felmerült a jövőbeni együttműködésre vonatkozóan.

A Marosvásárhelyi Karon a résztvevőknek lehetősége nyílt a képzési portfólió és infrastruktúra megismerése mellett működés közben is megtekinteni egy olyan lépegető robotot, melyet ugyanennek a programnak a keretében terveztek, építettek és programoztak az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző karának elektronikai hadviselés szakos honvédtisztjelölt hallgatói egy hetes szakmai gyakorlatuk során.

A Csíkszeredai Karon Dr. Mara Gyöngyvér oktatási és minőségbiztosítási rektorhelyettes asszony fogadta a delegációt, aki lehetőséget biztosított a középiskolás hallgatók számára, a Biomérnöki Tanszék által szervezett CSI Sapientia bűnügyi verseny döntőjébe való betekintésre. Az ott töltött napok szervezetfejlesztési, szervezeti kommunikációs foglalkozással, a kampusz és a hallgatói élet megismerésével teltek.

Szöveg és fotó: Felegyi Júlia


Címkék: szakkollegium